MirjamiParant

Prinssi ja puoli valtakuntaa - jokaisen tytön toiveuni!

Olipa kerran tyttö, jonka äiti oli kuollut ja isä juopotteli. Tyttö joutui hoitamaan pienemmät sisarensa ja kerjäämään ruokaa, ruokkiakseen koko perheen.

Eräänä päivänä, kun tytön voimat olivat huvenneet, eikä yhtään ropoa ollut korissa, hän nukahti vuosien uupumuksesta.

Eipä aikaakaan, kun tytön kori oli yht'äkkiä täyttynyt kultarahoista ja vierellä seisoi komea nuori mies. Tyttö hieroi silmiään ja kyseli, missä olen, mitä on tapahtunut. Uljas prinssi katsoi tyttöä lempeästi ja nosti hänet käsivarsilleen! Tuletko vaimokseni, kaunotar, prinssi tiedusteli! Tulen, tulen kyllä, tyttö vastasi, miettimättä.

Näitä tarinoita tytöt kuuntelevat vuodesta toiseen, saduissa. Unelmia prinssistä, joka saapuu pelastamaan.

Mielikuvilla on merkittävä vaikutus, ei vain lasten, mutta myös aikuisten mieliin.

Tarina, joka tarjoaa onnellisen vaihtoehdon (lottovoitto prinssi/prinsessa), saattaa kantaa, ja samalla tuottaa viikko viikon jälkeen pettymyksen. Enkä tässä nyt puhu suomensukuisesta, kuntosaliohjaaja Danielista, joka nykyisin lienee prinssin arvonimellä tituleerattava. Huh, onneksi en ole ruotsalainen, häpeäisin, jos arvioni lytättäisiin.

Ihmeitä tuskin tapahtuu, ihmeisiin uskomista kylläkin! Satuja tarvitaan siloittelemaan ankaraa luterilaisuutta tai katolisuutta.

Lapsena itse elin vahvasti menninkäisten ja keijukaisten tunnelmissa. Olenkin pettynyt, että reaalielämäni menninkäiset ovat ilkeämpiä kuin uskonkaan. Keijukaisia en enää näe, heidät on jo eliminoitu aikoja sitten.

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Mieleeni on jäänyt eräs amerikkalainen poliisi, joka kertoi, että elokuva Pretty woman on aiheuttanut valtavasti tuskaa ja kärsimystä. Tuossa leffassahan tarina kulkee siten, että prostituoitu tapaa rikkaan miehen ja pääsee hyviin naimisiin.

Jenkeissä teinitytyöt ovat kuulemma oikeasti karanneet kotoaan myymään itseään kadulla rikkaan prinssin toivossa. Valitettavasti tytöt törmäävät vain väkivaltaan, hyväksikäyttöön, nälkään, kylmään ja huumeisiin.

Katselin tuon leffan kerran läpi ja toista kertaa en sitä ällöttävää ja epärealistista soopaa katsele. Yksi vastenmielisimpia elokuvia mitä olen nähnyt:(

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Tosi hyvä on viestisi siitä, miten tytöt saattavat olla herkempiä toiveille! Erityisesti mielikuville, joita myös leffat luovat!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Eiks ne ollu miehii ko voittiva sen eurojättipotin Toijalassa?

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

Miehistä puhuttiin - eli todennäköisyys, että äijämeiningillä prinsessan helmoihin päästiin!

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset